Zapraszamy na kursy gotowania, które mogą być formą hobbystycznego spędzania czasu i zmiany swojego stylu i podejścia do gotowania.
Kursy są mało absorbujące, jednodniowe, ok. trzygodzinne, prowadzone przez właścicielkę restauracji Pomidor. Niewielkie grupy 4-5 osobowe pozwalają na indywidualne podejście do każdego uczestnika.
Kursy odbywają się w naszej kuchni w Opolu przy ul. Krapkowickiej 4B.
Przykładowe tematy: makarony, winegrety, sałatki na bazie kasz, kuchnia tajska, kuchnia bliskowschodnia, buliony.
Szkolenia mają na celu sprawienie, aby zrobienie szybkiego obiadu z podstawowych składników przez osobę zabieganą nie było problemem, aby zaprzestać używania gotowych produktów i mieszanek przypraw, nauczyć się prawidłowych nawyków i kolejności czynności w kuchni. Uczestnicy przestaną być niewolnikami przepisów, które staną się dla nich drogowskazami do intuicyjnego gotowania.
Polecimy też wartościową literaturę kulinarną i podpowiemy jak ją czytać.
Koszt jednego kursu to 150 zł/os. przy większych zamówieniach rabaty.
Terminy i godziny do ustalenia.