Sałatki to ważna grupa oferowanych przez nas potraw. Cenimy światową klasykę, jak sałatki Cobba, Cezar, szefa, szopską czy cprese. Zawsze sami przyrządzamy do n ich sosy.
Jednakże to, co sprawia nam największą radość, to samodzielne komponowanie nowoczesnych sałatek, łączenie smaków, konsystencji i tekstur. Jak połączyć miękkie składniki z chrupkimi, słone z kwaśnymi, jak przy pomocy sosu spoić smakowo różne składniki? Jak w jednym daniu zawrzeć składniki z różnych grup pokarmowych, żeby było one bogate w witaminy i minerały? Kiedy udaje się nam odpowiedzieć na te pytania, powstaje kolejna sałatka.
W ostatnim czasie proponujemy szczególnie sałatki na bazie naszych kiszonek, pełne probiotycznych bakterii.
Archiwum smaków
-
Sałatka z pieczonej dyni z salsą z kukurydzy
8 stycznia 2019
-
Kolorowe naleśniczki
8 stycznia 2019
-
krem kardamonowy
8 stycznia 2019
-
Serek mascarpone z brzoskwinią
3 września 2018
-
Sałatka z makaronu soba z krewetkami, awokado i szpinakiem
13 sierpnia 2018